Over ons

Over The Kids Corner

The Kids Corner

Eind 2015 zijn we in het diepe gesprongen door een kinderkleding- en lifestyle winkel te beginnen, nog net in het staartje van de crisis.

Maar we waren er zo van overtuigd dat dit een succes zou worden, dat we geen seconde getwijfeld hebben.

Ik heb International Fashion Management (Amfi in Amsterdam) gestudeerd. Mèt 10 jaar ervaring in de mode industrie èn (inmiddels) 4 kinderen rijker was dit voor mij een perfecte mix van kennis, ervaring, passie en liefde om een winkel te openen, midden op de markt van de allermooiste en gezelligste wijk in Breda.

Onze start was redelijk improvisorisch zoals ik er nu op terug kijk, maar desondanks werkte het! En waarschijnlijk is flexibiliteit ook wel onze kracht.

We bedrijven de winkel met veel liefde en passie. En inmiddels hebben we een grote schare trouwe klanten uit alle hoeken van Nederland en België!

Met liefde en passie ondernemen, is volgens mij de enige juiste manier om succesvol te kunnen zijn. Dat betekent, dat we ook wel eens om 00.00 uur in de nacht nog een muur aan het behangen zijn of dat ik om 03.00 uur nog even nieuwe facebook berichtjes beantwoord, of dat we op vakantie toch altijd nog even langs dat gezellige marktje moeten gaan, om te kijken of ik daar nog pareltjes vind voor in de winkel.

Desondanks voelt iedere dag in onze winkel weer als een feestje; de allerleukste baan die er is!

Ik hou van de gezellige, ongedwongen, laagdrempelige sfeer in de winkel, waar alles mag en kan! Er ligt een groot zak met speelgoed waar kinderen mee aan het spelen zijn, een hond samen met een tipitent op de foto, een koekje, klanten die gezellig met elkaar aan de praat raken, een kind naar de wc, er wordt gelachen….. Mààr we zìjn een winkel, dus tussendoor wordt er ook gewoon nog verkocht.

Onze kracht is het mixen en matchen van merken en stijlen, om zo een outfit te creëren die echt past bij een kind, qua stijl en smaak.

En uiteraard zit er altijd een kenmerkend The kids corner sausje overheen.

We verkopen hele mooie merken (en merkloze producten; dit zijn artikelen, gemaakt door lokale creatievelingen of juist pareltjes die we tegenkomen wanneer we bijvoorbeeld op reis zijn), maar ik wil nooit de nadruk leggen òp merken. We verkopen geen collecties van merken maar wij verkopen echt een The kids corner collectie; we maken er één groot mix en match feestje van.

Dit is dan ook de reden dat we een eigen fotostudio achter de winkel hebben, waar dagelijks kinderen op de foto komen. Zo kunnen we overal onze eigen draai aan geven en een beeld neerzetten dat we voor ogen hadden, toen we de producten inkochten.

De gehele collectie heeft een duidelijke The kids corner handtekening; Verfijnd, tijdloos, hip, klassiek met een rauw randje en een boho sausje maar vooral ook heel betaalbaar en heel draagbaar.

Voor ons liever niet de grote bekende merken maar juist verborgen pareltjes, veelal uit Zuid Europa, of dus juist heel lokaal. Zo maakt bijvoorbeeld een overgroot oma uit de buurt al heel lang super mooie gehaakte knuffels en rammelaars voor ons.

Wanneer we bepaalde artikelen niet kunnen vinden, laten we het zelf produceren door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (veelal vluchtelingen). Zo is ons eigen merk Jude & June ontstaan, dat exclusief bij The kids corner verkocht wordt.

Ik hoop dat je tussen de regels door hebt kunnen lezen met hoeveel liefde we ieder seizoen weer te gekke collecties proberen neer te zetten, speciaal voor jouw oogappeltje, om hem of haar te doen stralen!

Liefs,

Jenny & co