Geplaatst op Geef een reactie

The Kids Corner; het begin van het avontuur

Het streven is om regelmatig een blog te plaatsen op onze website.

Dit zou de vindbaarheid in Google moeten vergroten maar de allerbelangrijkste reden is dat we veel waarde hechten aan persoonlijkheid!

3,5 Jaar geleden toen we met het The Kids Corner avontuur begonnen waren, kende ik min of meer al onze klanten en zij kenden mij. Inmiddels zijn we natuurlijk behoorlijk gegroeid en is het bereik veel groter dan alleen onze wijk. Daarom, om gewoon maar helemaal bij het begin te beginnen, een persoonlijk verhaal over…..mijzelf. Ik hoop dat jullie daarop zitten te wachten haha 😉

Weten jullie iig wie je kan verwachten wanneer je onze winkel binnen stapt of wie toch altijd al die berichtjes op Facebook en Instagram plaatst.

Ik ben Jenny. 35 Jaar oud en geboren in Breda (Ulvenhout) waar ik inmiddels na wat omzwervingen weer woon.

Na mijn middelbare school ben ik een jaar Spaans gaan studeren in Spanje en daar kwam ik erachter welke studie mij het meest aantrok: International Fashion Management in Amsterdam. Het leek me de perfecte combinatie tussen mode en reizen. In praktijk bleek het net iets anders uit te pakken en werd de opleiding eigenlijk pas echt leuk toen ik in het allerlaatste jaar stage ging lopen in Mersin (Turkije) waar ik de liefde van mijn leven tegen het lijf liep! Nadat ik 100 redenen bedacht had waarom het toch echt verstandiger was om niet naar Nederland terug te keren maar daar te blijven en dat ik mijn plannen om in een VW busje Afrika door te kruisen best even in de koelkast kon parkeren, ben ik dus uiteindelijk niet meer weggegaan. Wel mijn scriptie trouwens geschreven en afgestudeerd, dat dan weer wel….

Uiteindelijk zijn we samen in Istanbul beland. Te gek, een en al liefde voor deze geweldige stad! Wat ik bij mijn opleiding zocht en niet vond, had ik hier! Ik werkte bij een heel groot productiebedrijf en mocht me daar helemaal uitleven als Product development co-coördinator. Dat hield in dat we met een team collecties ontwierpen voor verschillende merken van Bestseller. Ontwerpen, stofleveranciers, inspiratietrips naar Amerika, collecties presenteren in Denemarken…. Een droombaan en een fantastische tijd.

En toen kwam de grote “maar”….. Inmiddels was onze tweeling geboren en wat eerst bruisend, meeslepend en internationaal was werd nu té druk, té chaotisch en té omslachtig. Een jong gezin in een miljoenenstad werkte niet, iig niet voor ons.

Het werd Breda.

Na 2 jaar bij een bedrijf gewerkt te hebben waar ik vooral te maken had met de productiekant van de mode-industrie en regelmatig naar China moest was het tijd om mijn grote droom waar te maken! Een kinderwinkel! Midden in de crisis en hoogzwanger (de klanten van het eerste uur zullen zich vast nog wel mijn zoontje in bedje naast de toonbank herinneren).

Een fantastische keuze. Ik wordt er iedere dag weer heel blij van als ik de sleutel ik het slot steek.

En ja….. tuurlijk is het druk, voel ik me een constante wervelwind en ben ik chronisch moe; dat zal waarschijnlijk zoiets zijn als de keerzijde van de medaille. Maar de andere kant van de medaille is te gek en geeft ook weer zoveel energie!

Voor de makkelijkste weg kiezen zit niet in mijn aard. Avonden zit ik te mailen met kleine gekke merkjes van overal ter wereld, bedenken we nieuwe projecten (vriendinnen avonden bij ons in de winkel, een nieuw eigen merk, modeshow, …..), wil ik kosten wat kost alle foto’s zelf maken in onze eigen foto studio en niet de foto’s van onze merken gebruiken, en ben ik altijd op vakantie toch nog bezig met de verborgen pareltjes voor in de winkel op te sporen

En waarom ik dit zo wil? Het geeft me zoveel voldoening! Ik wil het echt op onze eigen manier doen en overal moet het herkenbare en typische TKC sausje overheen zitten; Tijdloos, hip, klassiek met een rauw randje en boho sausje.

Uiteraard kan dit alleen wanneer er thuis een stabiele basis is want inmiddels hebben we 4 kinderen. 2 Meisjes (tweeling) van 9, een zoontje van net 3 en nog een meisje van bijna 2. Bij ons is de stabiele basis onze oppas (via Nanny in huis; hele grote aanrader), een lot uit de loterij.

The Kids Corner Jenny en het gezin

De foto…. Voor mij een hele bijzondere foto, misschien ook wel de allermooiste van ons gezin; de allereerste foto waar we met zn 6en opstaan. Maximaal 2 uur voordat deze foto genomen is, was ik bevallen van onze kleinste ieniemienie.

Voor nu…. genoeg over mij!

Ik ga nog even doen wat ik zo graag doe; verborgen pareltjes opsporen

Tot de volgende keer!

Liefs,

Jenny

Geplaatst op Geef een reactie

Het begin van The Kids Corner

Daar is ie dan!

Lang verwacht en dan toch eindelijk gekomen, onze website.

Heel trots, blij, voldaan en opgelucht dat het resultaat zo onwijs gaaf geworden is.

Het is niet mijn intentie om een gelikt Hollywood bedank stukje te schrijven maar toch wil ik heel graag een aantal mensen noemen omdat zonder hen, de website er echt nooit gekomen was of in ieder geval niet op deze manier!

Tuurlijk zoemde het al een tijdje rond, er moest een webshop gaan komen. We hadden inmiddels zoveel social media volgers die niet uit de buurt van Breda kwamen, dat het zonde was om deze potentie niet te benutten. Daarnaast verstuurden we al dagelijks stapels met pakketjes op basis van bestellingen via Facebook en was het eigenlijk niet meer bij te houden. Maar toch….. als ik alleen al aan een webshop dacht kreeg ik ter plekke uitslag en overal jeuk!

Ieder zijn kwaliteit zullen we maar zeggen…. Laat mij te gekke collecties samenstellen, kinderen in de winkel op de foto zetten, of nieuwe projecten ontwikkelen maar alsjeblieft, laat mij niks digitaals doen. Heeft mijn interesse niet, kan ik niet en wil ik ook niet.

Veerle, mijn jongste zusje, heeft uiteindelijk het laatste zetje gegeven met de magische woorden:  “Ja Jenny, als jij het nou niet gaat doen, dan doe ik het voor je”. Zo heeft ze het gezegd, zo heeft ze het gedaan en zo gaat ze het doen. Dank lieve Veer

Ok, het plan en intentie was er maar dan….  1001 Keer zijn we tegen een muur aangelopen. Webshopbouwers zijn een apart soort mensen, laat ik het daar maar bij houden 😉 En nee, ik wil niemand beledigen of generaliseren maar sorry, werd er écht knettergek van en was de wanhoop nabij totdat…. daar was ze dan…. ineens kwam ze op ons pad…. Eveline (eigenaresse van Internetbureau ICY Communications & de beautyblog Beautytijd)!

Geduldig, duidelijk, verstand, passie, super professioneel en kundig maar ook lief, flexibel en persoonlijk. Voor iedereen die een website/ webshop wilt bouwen, een hele grote aanrader.

In alles was we doen, moet er het herkenbare TKC sausje overheen. Dus ook over de webshop; mooie sfeerfoto’s zodat direct zichtbaar zou zijn waar wij voor staan; tijdloos, hip, klassiek met een rauw randje en een boho sausje. Als ik aan iemand dit toe kan vertrouwen, is het Patricia wel, super fotografe! Ik ken Patricia al heel lang en zij snapt als geen ander wat bij ons past; match made in heaven.

Patricia, modellen, locatie en 1001 attributen geregeld en georganiseerd maar dan… de weersverwachtingen werden hoe langer hoe dramatischer; onweer en regen! Last minute alles omgegooid en de shoot toch maar verplaatst. 4 Dagen voor de deadline om live te gaan waren de vooruitzichten eindelijk weer wat beter. Dus wow, Patricia en kleine mooie modellen, wat waren jullie flexibel, en wat is het eindresultaat fantastisch geworden. Mijn dank is groot.

En nu is ie er dan dus, de webshop. Tijd om weer even adem te halen, tandje terug te doen en meer tijd door te brengen met de allerliefsten!

Dank voor jullie geduld Bora, Imen, Yade Jay & Elif.

En jullie, lieve TKC fans, heel veel plezier op onze website! Het is één groot feestje en jullie zijn uitgenodigd.

 

Liefs,

Jenny